Sprengte Blodkar

sprengte blodkar bloggvisning2Av forskjellige årsaker får vi synlige, skjemmende blodkar på kroppen, oftest på ben og i ansikt. 

  

Det vanligste er at det «går i arv», dvs. at noen i nær familie (far eller mor) har samme problem. Men det finnes også andre årsaker, f.eks. medisiner og svangerskap/hormonforandringer. I dag kan mye gjøres med dette problemet. Dersom årene er knudrete, store og du har smerter, bør du oppsøke lege, da en operasjon muligens er det riktige for deg. Dersom blodårene er kosmetisk skjemmende og overflatiske, kan vi gjøre mye med laser.

Vår laser er av typen Yag, med en bølgelengde på 1064 nm. Denne laserstrålen sender vi mot blodkaret, slik at laserlyset omdannes til varme i blodåren og ødelegger denne.


Før behandlingen

Du må ikke være solbrun, dvs. ikke sole deg 4 uker før behandling. Etter behandling kan du i de fleste tilfeller sole deg. Det vil bli gitt nærmere informasjon ved behandling.

I noen tilfeller kan det bli en liten vannblemme/brannsår i huden. Det vil gro etter en tid, og skal ikke behandles på annen måte enn en brannblemme.


Tid

Behandlingen er rask, så vi rekker mye på 30 minutter.

Prisen anslås før vi starter behandlingen. Se prisliste her...

Behandlingen må som regel gjentas 1-2 ganger.


Etter behandlingen

Behandlingen kan oppfattes som noe ubehagelig. Om du ønsker kan du eventuelt ta smertestillende som paracet/ibux i forkant etter det som står forskrevet på pakken. Du skal ikke bruke EMLA lokalbedøvende krem, da denne trekker sammen karene og gjør det umulig å behandle.

Dersom du har dette problemet, er sannsynligheten for at du danner nye blodkar stor.
Denne behandlingen forhindrer IKKE nydannelse av blodkar.


 Før og etter bilder av sprengte blodkarer som er fjernet. Klikk på bildene for å se større versjon.

Sprengte blodkar2

Avbestilling av time

Har du ikke avbestilt timen din senest 24 timer i forkant eller ikke møtt opp til avtalt tid, vil du bli belastet Kr. 500,- 

Dette fordi helsepersonellet hos oss allerede har satt av både tid, utstyr og ressurser for å kunne hjelpe akkurat deg. Ring oss på 22 59 16 60 hvis du ikke kan møte til avtalt tid, så finner vi en ny time som passer bedre.