SPRENGTE BLODKAR

Sprengte blodkar

Av forskjellige årsaker får vi synlige, skjemmende blodkar på kroppen, oftest på ben og i ansikt. 

Det vanligste er at det «går i arv», dvs. at noen i nær familie (far eller mor) har samme problem. Men det finnes også andre årsaker, f.eks. medisiner og svangerskap/hormonforandringer. I dag kan mye gjøres med dette problemet. Dersom blodårene er kosmetisk skjemmende og overflatiske, kan vi gjøre mye med laser.

Vår laser er av typen Yag, med en bølgelengde på 1064 nm. Denne laserstrålen sender vi mot blodkaret, slik at laserlyset omdannes til varme i blodåren og ødelegger denne.Før behandlingen

Du må ikke være solbrun, dvs. ikke sole deg 4 uker før behandling. Etter behandling kan du i de fleste tilfeller sole deg. Det vil bli gitt nærmere informasjon ved behandling.

 Tid

Behandlingen er rask, så vi rekker mye på 30 minutter.

Prisen anslås før vi starter behandlingen. Se prisliste her.

Behandlingen må som regel gjentas 1-2 ganger.

 Etter behandlingen

Behandlingen kan oppfattes som noe ubehagelig. Om du ønsker kan du eventuelt ta smertestillende som paracet/ibux i forkant etter det som står forskrevet på pakken. Du skal ikke bruke EMLA lokalbedøvende krem, da denne trekker sammen karene og gjør det umulig å behandle.

I noen tilfeller kan det bli en liten vannblemme/brannsår i huden. Det vil gro etter en tid, og skal ikke behandles på annen måte enn en brannblemme.

Denne behandlingen forhindrer IKKE nydannelse av blodkar.

 


 

Ved konsultasjon på klinikken kan vi vise til mange vellykkede behandlinger i form av før og etterbilder.