Armer med tatoveringer.
FJERNE TATOVERING

Fjerne tatovering

Vurderer du å fjerne én eller flere tatoveringer? Hos Oslo Kosmetiske Lasersenter kan du fjerne tatovering med laser på en trygg og effektiv måte.

Oslo Kosmetiske Lasersenter har lang erfaring når det gjelder å fjerne tatovering.  Våre behandlere har over 20 års erfaring og vil gi deg en sikker og trygg behandling. Vi gjør en vurdering på konsultasjonen før vi setter i gang behandling slik at du som pasient vet hva du skal forholde deg til med tanke på pris og antall behandlinger.

Fjerne tatovering med laser

Vi tilbyr en effektiv og presis behandling for permanent fjerning av tatoveringer. Vi benytter oss kun av topp moderne utstyr for å fjerne din tatovering.

Vi hjelper også deg som ønsker fjerning av permanent makeup.

Vi tilbyr også fjerning av permanent makeup som eyeliner, PMU eller microblading av øyebryn Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende konsultasjon.

Her på Oslo Kosmetiske Lasersenter har vi MedLite C6-laser som kan fjerne profesjonelle tatoveringer og amatørtatoveringer. 

Effektiv fjerning av tatoveringer uten arr 

Tatoveringer har eksistert i over 5000 år, og ønsket om å fjerne dem har antagelig eksistert like lenge. Selv om de fleste som tar tatovering er sikre på valget sitt der og da, er det mange som angrer senere. 

Tidlige metoder og utfordringer

Tidlige forsøk på å fjerne tatoveringer har imidlertid hatt langt dårligere resultat enn ønsket. Bruk av andre typer lasere (Argon, CO2) samt andre metoder har som regel ikke fjernet tatoveringen, men byttet den ut med skjemmende arr eller de-pigmentering som følge av brannskader. 

Laserbehandling med MedLite C6

Eldre lasermodeller, som Q-Switch, gjorde det mulig å fjerne tatoveringer med noen typer blekk, og med mindre risiko for arrdannelse. Med MedLite C6 kan vi fjerne tatoveringen din helt, eller i verste fall betydelig bleke et vidt spekter av tatoveringsblekk.

Tatovering på armen til en mann.

Slik fungerer fjerning av tatovering med laser 

Laserteknologi har gjort det mulig å fjerne uønskede tatoveringer på en tryggere og mer effektiv måte enn før. Pasienter trenger ikke lenger å vurdere hudskadelige behandlinger som syrefjerning, kirurgisk fjerning eller hudsliping. 

Hvordan virker laserbehandlingen?

Dagens estetiske lasere tilbyr et bevisst alternativ for sikrere og mer effektiv blekkfjerning. Lasere fjerner blekk med en lysstråle av høy intensitet. Når lysstrålen treffer huden, knuses blekkpartiklene til mikroskopiske partikler. Kroppen absorberer blekkpartiklene og skiller dem deretter ut. 

Hvor lang tid tar behandlingen? 

Det varierer hvor lang tid det tar å fjerne tatovering med laser, men et eksempel er at selve behandlingen tar cirka fem minutter for å fjerne en tatovering som er omtrent 10×10 cm.

Antall behandlinger er vanskelig å si på forhånd og avhenger av en rekke faktorer. De fleste behøver et sted mellom 8-12 behandlinger. Enkelte trenger færre, enkelt trenger flere. Dette kommer blant annet an på hvor stor tatoveringen er, hudtype, dybde på tatovering, alder, og om den har flere farger eller bare sort. 

Sort og rødt blekk er lettest å fjerne, mens blått, gult og grønt blekk er vanskeligst. Med slike tatoveringer må man regne med flere behandlinger.

Ta kontakt med oss dersom du ønsker å fjerne én eller flere tatoveringer. Ved konsultasjon på klinikken kan vi vise til mange vellykkede behandlinger i form av før- og etter bilder. 

Hvor mye koster det å fjerne en tatovering?

Vi opererer ikke med makspris. Du betaler kr 2500,- ved første behandling. Deretter betaler du kr 1250,- per gang frem til tatoveringen(e) er borte.

Dersom du har spørsmål i forkant så kan du booke en konsultasjon. 

Ta kontakt med oss for en uforpliktende konsultasjon

Ved en uforpliktende konsultasjon hos oss får du en grundig vurdering av tatoveringen din. Våre eksperter vil analysere størrelse, farge, dybde og andre faktorer for å lage en tilpasset behandlingsplan for deg. 

Vi kan også gi deg informasjon om forventede resultater, antall nødvendige behandlinger og kostnader. Hvis du lurer på om det er mulig å fjerne din tatovering, så bestill gjerne en konsultasjon hos oss. 

Ved konsultasjon på klinikken kan vi vise til mange vellykkede behandlinger i form av før og etterbilder.

Spørsmål og svar om fjerning av tatovering

MedLite C6-laseren kan fjerne profesjonelle, amatør-, traumatiske og kirurgiske tatoveringer. Vi fjerner også permanent makeup. Ved fjerning av tatoverte øyebryn kan det bli nødvendig å barbere området som skal behandles.

Som et utgangspunkt kan man si følgende:

  • De fleste behøver mellom 8-12 behandlinger. 
  • Det bør gå minimum 8 uker mellom hver behandling.

Antall behandlinger avhenger også av typen blekk som er brukt, hudtype, alder på tatoveringen, og hvor dypt blekket ligger i huden.

Mørkt (svart) og rødt blekk er lettest å fjerne. Oransje og rosa kan fjernes, men det tar noe lengre tid. Blått, grønt og gult blekk er vanskeligst å fjerne, og gjentatte behandlinger må til for å få betydelig bleking. Alle farger går for det meste bort, men det er varierende hvor mange behandlinger man trenger. 

MedLite C6-laseren fjerner tatoveringer ved hjelp av lysenergi. Laser er et verktøy som er laget for å produsere én eller flere spesifikke bølgelengder med lys. Tatoveringsblekk fjernes ved å bruke en spesifikk bølgelengde på lyset, som trenger inn i huden og absorberes av blekket. Lyset som sendes inn blir absorbert så hurtig av blekket at det brytes ned i mikropartikler. Disse mikropartiklene av blekk fjernes deretter av kroppens naturlige filtreringssystemer.

I de aller fleste tilfeller, ja. En forsvinningsgrad på mer enn 95 prosent er vanlig. Uansett er det viktig å være klar over at det er svært mange forskjellige typer blekk som blir brukt rundt om i verden i dag, og det finnes ingen reguleringer på dette. 

Når vi som skal fjerne tatoveringen ikke vet hva slags blekk som ble brukt eller hvor dypt blekket ble påført, er det umulig for oss å garantere graden av forsvinning eller si noe bestemt om antall behandlinger av en gitt tatovering. 

Underveis i behandlingen kan blekket i tatoveringen endre farge, dette gjelder også for tatovering av permanent makeup. Innimellom så behøver man å starte behandlingen for å kunne si noe om hvor godt man responderer. 

MedLite C6-laseren støter lys i svært korte pulser. Når den energirike pulsen treffer huden, kan det sammenlignes med et snapp fra en tynn gummistrikk. Majoriteten av pasienter som tar denne behandlingen tolererer det fint og behøver ikke anestesi/ smertelindring; dette er avhengig av tatoveringens størrelse og plassering.

Hva slags etterbehandling er nødvendig ved fjerning av tatovering?

Det er lite etterbehandling som kreves. Du skal massere området for å øke blodsirkulasjonen og dermed øke effekten av behandling. En film som heter Tegaderm blir i noen tilfeller satt på det aktuelle området rett etter behandling. Den skal sitte på i 1-4 dager, det vil si til den faller av seg selv. Av og til kan det blø som av nålestikk i forbindelse med behandlingen, og området skal holdes rent. Man kan dusje samme dag.

  • Det tar ca. fem minutter å fjerne en tatovering som er ca. 5×5 cm.
  • Vi opererer ikke med makspris. Du betaler kr 2500,- for første time, dette er inkludert konsultasjon. Deretter betaler du kr 1250,- per gang frem til tatoveringen(e) er borte.
  • Antall behandlinger er vanskelig å si på forhånd og avhenger av en rekke faktorer. Rundt 10 behandlinger er ikke uvanlig. 

Vi kan dessverre ikke behandle gravide. Ved tatoveringsfjerning venter vi til ammeperioden er over.